Aan de slag!

Samen met anderen of in je eigen huis.

Initiatieven in jouw buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Tips voor thuis

Thema's : Eten & drinken Sorteer op: Nieuwste

Als je vlees eet, kies bewust!

Wil je toch graag je stukje vlees blijven eten? Je hebt volop mogelijkheden om een bewuste keuze te maken.

RotterZwam - kweek oesterzwammen op koffiedik

De koffiedik uit je espressoapparaat of perculator gooi je normaalgesproken gewoon weg, maar wist je dat dit een hele voedzame bodem is? Voor paddestoelen bijvoorbeeld! Met de Growkit van RotterZwam kun je thuis, van je eigen afval, oesterzwammen kweken!

Eet minder vlees

Ruim 85% van de Nederlanders eet regelmatig zonder vlees - gemiddeld bijna twee dagen per week. En steeds vaker is dit een bewuste keuze voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. En er zijn ook steeds meer lekkere alternatieven te koop.

The Dutch Weed Burger - probeer een zeewierburger

The Dutch Weed Burger kun je vinden op bijna alle festivals en op de kaart van verschillende restaurants. Zeewier bevat veel eiwitten en daarom is de zeewierburger een goed alternatief voor de vleesvariant!

Verbouw zelf groente en fruit - zonder tuin

Stadslandbouw is hot. Moestuinen zijn überhip. Tuincentra krijgen de eetbare plantjes niet aangesleept en liggen vol met ‘vierkante meter moestuinbakken’. Wil jij ook graag je eigen voedsel verbouwen, maar heb je weinig ruimte? Er zijn veel creatieve en effectieve manieren om toch aan de slag te kunnen – buiten én binnen.

Drink vaker kraanwater

Plastic wegwerpflesjes met water zijn erg belastend voor het milieu. Ons kraanwater is lekker en veel goedkoper. Wist je dat het kraanwater aan veel strengere kwaliteitseisen moet voldoen dan bronwater?

Zet het gas onder pasta uit

Als je pasta aan de kook brengt, de deksel op de pan doet en het gas uitzet, dan wordt het ook gaar. Dat scheelt je elke keer 7 minuten gas. Onze oma's wisten dit natuurlijk allang. Die zetten hun pannen in een hooikist om het eten langzaam te laten garen.