Rondeel: van idee tot impact

Nudge_Campagnes.png Succesverhaal: campagne

ah1.jpg
Greenchoice_round.jpg
Rondeel_round.jpg

Nudge stond nog in de kinderschoenen toen nudger Judith Buize haar tip deelde om op een duurzame manier pasta te garen. Zij vertelde namelijk dat je de pasta niet de volle 10 minuten hoeft te laten pruttelen op het vuur, maar na 2 minuten het gas onder de pan uit kunt zetten. Zet er een goed sluitende deksel op en de pasta wordt vanzelf gaar. Ruud Zanders, oprichter van Rondeel eieren las deze tip en dacht meteen: “Zou dit ook voor eieren werken?”

 

Nudge_icons_green dot - group 5.png   > 300.000 mensen

Werden bereikt met de milieutip

Nudge_icons_green dot - bulb.png  1 idee

Met enorme impact

Nudge_icons_green dot - megaphone.png  6400 liter gas

Werd tot nu toe bespaard

Nudge_icons_green dot - eggs.png  Al 5 jaar

Staat de milieutip op de verpakking van Rondeel-eieren van Albert Heijn

Image 

 
Nudge_Sanne Zwinkels - Rondeel.jpg

We hebben goede ervaringen met de milieutip van Nudge op de Rondeel eieren. Albert Heijn heeft de intentie om meer duurzame tips op AH puur& eerlijk verpakkingen op te nemen.

Sanne Zwinkels - Albert Heijn

 

Van duurzaam idee tot krachtige nudge

Jazeker! Ook bij eieren bleek het mogelijk om na 2 minuten het gas uit te zetten en de pan nog 8 minuten te laten staan. Deze kennis wilden we natuurlijk niet voor onszelf houden en dus deelden we de tip met onder andere Albert Heijn. Zij zagen het nut in van zo'n besparing op grote schaal en gebruikte de informatie om een milieutip op de Rondeel-verpakkingen te drukken. In combinatie met een speciale kortingsactie bereikte de duurzame tip van Judith Buize zo in korte tijd duizenden consumenten. Ook Greenchoice bracht de tip onder de aandacht van haar klanten, waardoor nog veel meer mensen bereikt werden. 

Image