Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu: The Challenge

Image Succesverhaal: company challenge

Ministerie_van_IM_round.jpg

Wat als alle medewerkers van IenM elkaar leren kennen en afdeling-overstijgend van elkaars kracht gebruik maken? Dat zal leiden tot betere resultaten, minder werkdruk en een organisatie die klaar is voor een toekomst waarin steeds meer interactie is mét de maatschappij. Om dit te bereiken is Nudge met IenM aan de slag gegaan.

 

Nudge_icons_green dot - group 5.png  100+ medewerkers

Uitgedaagd met vraagstukken en reflectie.

Nudge_icons_green dot - bulb.png   Nieuwe inzichten

Direct inzetbaar in de organisatie. 

Nudge_icons_green dot - finish.png  1 winnend project

 Dat daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Nudge_icons_green dot - handshake.png  één dag

Intensief en actief programma.

 

Samen anders denken én doen

Meer dan 100 IenM'ers vanuit verschillende afdelingen gaven zich op. Waar in de ochtend de focus vooral lag op zelfreflectie en inspiratie, gingen de deelnemers in de middag - met het mandaat van de directeur-generaal's - aan de slag met de vertaling van een 'vaag' idee naar een concreet plan. Met als doel IenM daadwerkelijk klaar te stomen voor 2030. Daarbij maximaal gebruikmakend van interne kennis.

IenM moet met minder mensen meer werk verrichten. Dat kan alleen met een meer flexibele organisatie. Maar hoe gaat dat? Om daarachter te komen organiseerden we met Nudge de Challenge.
Sjoerd Jansen - Ministerie van Infrastructuur en Milieu

 

 

 

 

 

 

 

Van deelnemer naar ambassadeur

Onderdeel van het bomvolle programma waren inspirerende sprekers als Marius Smit van de Plastic Whale die zijn succesen én mislukkingen deelde en Ferenc van Damme, beleidsontwikkelaar 'Participatie & Communicatie' bij de Provincie Overijssel die inzicht bracht in de burger. Theorien als de zes denkhoeden van Edward de Bono en de Open Space Technologie werden toegepast. Verder waren de deelnemers onlosmakelijk verbonden met een op maat gemaakt schrift met ruimte voor feedback, ruimte voor de contactgegevens van nog niet bekende collega's en achtergrondinformatie over de dag. De mogelijkheid om verbeteringen en negativiteit te uiten in de zogenoemde 'Lucht je hart- lunch' maakte het een constructieve dag waarin medewerkers van verschillende afdelingen elkaar hebben leren kennen, hebben nagedacht over vijf thema's die de komende jaren binnen IenM op de agenda staan en vaardigheden hebben opgedaan die de IenM'ers direct binnen én buiten de organisatie kunnen toepassen.  

IenM collage.jpg