040GoedBezig in Eindhoven

Nudge_Nudge Local.png  Succesverhaal: Nudge Local

logo-gemeente-eindhoven.jpg
Duurzaam Eindhoven Rondje_RGB_LC.png

De afgelopen jaren ziet de Gemeente Eindhoven steeds meer initiatieven in de stad oppoppen. Bij bedrijven en organisaties, maar ook in de wijken en op scholen. Mensen zoeken elkaar steeds meer op, delen duurzame ideeën en werken samen. Deze groep stoeit alleen met het zichtbaar maken van de successen, projecten en initiatieven. Er is vraag naar een centraal landingspunt. Om zo ook anderen te enthousiasmeren, stimuleren en motiveren.

Vanuit het programma duurzaamheid wil de Gemeente Eindhoven partijen en inwoners met kansrijke duurzame initiatieven met elkaar in contact brengen, nieuwe initiatieven laten groeien en een podium bieden voor succesvolle acties op gebied van duurzaamheid. De Gemeente Eindhoven vroeg Nudge daarom een platform specifiek voor de regio Eindhoven te ontwikkelen. Dit is 040GoedBezig geworden.

040GB_LOGO_v1_RGB_WEB.png

 

Van, voor en door de stad

040GoedBezig is een platform van, voor en door de stad. Dit uit zich in samenwerkingen met lokale partijen, ofwel samenwerkingspartners. 040GoedBezig is bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan woningcorporatie Woonbedrijf en stadslandbouwplatform Proeftuin040. Deze samenwerkingspartners hebben een eigen profiel op het platform en leveren een bijdrage aan projectpagina’s.

Dialoog

De Gemeente Eindhoven vindt het belangrijk dat het platform datgene biedt waar inwoners behoefte aan hebben. Daarom organiseerden we voorafgaande aan de lancering een inwonersdialoog. Daar lieten we het platform zien en kregen inwoners de mogelijk hun feedback te delen. Op die manier wordt het een platform van, voor en door de stad. Het platform is begin mei 2016 gelanceerd.

Image