Carin start openbare boekenkast in Almere

Leuk! Ook nudger Carin uit Almere maakte een openbare boekenkast - hij heeft de vorm van een Amsterdams grachtenpandje.


  • Door

    Team Nudge

    30 januari 2014

"Een aantal maanden geleden kwam ik dit idee tegen en dacht gelijk..... dit zou ik ook wel willen hebben. Maar ja, dat suddert nog een tijdje in je hoofd door..... laat je weer even los.... maar komt keer op keer terug. Toch weer eens op internet spitten en voorbeelden zoeken van huisjes. Want, als je het dan gaat doen, is het leuk om een huisje te hebben die iets van jezelf laat zien. 

Nu zou ik waarschijnlijk (nee, zeker) een totaal ander huisje gehad willen hebben. Maar wat ik in mijn hoofd heb, komt niet overeen wat wij (nou, mijn man dan) kunnen maken. George (mijn man) opperde direct het idee van dit huisje. Achterliggende gedachten is dat hij voor onze kleinkinderen een speelhuisje in de tuin heeft gemaakt wat ook deze vorm heeft. Een Amsterdams grachtenpandje. (Het zou ook vast een andere stad geweest kunnen zijn maar wij komen nu eenmaal uit Amsterdam)

Een paar weken zijn we aan het zoeken geweest naar boeken want hij moet de eerste keer wel door ons gevuld worden. Op diverse sites zoeken en dan overal heen om boeken op te halen, veelal geschonken waarvoor onze hartelijke dank nogmaals. Na een paar weekenden knutselen, dat vind George zo leuk, is onze Little Free Library nu klaar en staat hij vanaf vandaag (28 januari 2014) voor ons huis.

Het idee van kleine gemeenschapsbibliotheken is eigenlijk al heel oud. Aan het einde van de negentiende eeuw vervulden inspecteurs de rol van bibliothecaris. De inspecteurs van de vuurtorens kwamen iedere drie maanden langs om de vuurtoren te controleren. Ze brachten dan ook een pakket boeken mee in een klein kastje. Dit kastje lieten ze achter bij de vuurtorenwachter en zijn gezin. Het oude kastje nam hij dan weer mee om bij een volgende vuurtoren achter te laten.

Ben je ook een openbare boekenkast gestart? We horen graag je verhaal. En voeg hem toe aan ons adressenoverzicht! 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

Anne Lutje Schipholt 30 januari 2014

Oh, wat een feest, het aanzicht van deze kast!

Ik ben heel benieuwd hoe hij zich houdt in ons NL klimaat. Hier in Den Haag is het echt een gevecht tegen de elementen. De regen tast het hout aan en vergt heel wat van een sluitend dak en sluitend blijvende kastdeurtjes. En de storm...

Ook Kinderzwerfboeken er in zetten he! www.kinderzwerfboeken.nl
Daar waar kinderzwerfboeken in de kastjes worden gezet, vliegen ze de deur uit. De zwerf-stickers zijn gratis te bestellen via de site. Elk boek krijgt z'n eigen zwerfcode en de zwerftocht kun je volgen op je eigen pagina op de site. Hoe avontuurlijk wil je het delen hebben.

Supernudger 3 februari 2014

Hoi Anne,

tja, hoe hij zich gaat houden is even afwachten he. Wel hebben we natuurlijk al het mogelijke gedaan om het weer zo weinig mogelijk kans te geven het huisje aan te tasten. Het is vrij dik hout, goed in de verf en kieren en naden zijn afgekit.

Kinderboeken..............natuurlijk !! Hoewel daar niet al te makkelijk zomaar aan te komen is hebben we momenteel wel al wat LIjsters in staan. Zoeken dus nog kinderboeken maar dat zal vast goed komen. Zodra ik de stickers heb ga ik er kinderzwerfboeken van maken.