Massaal klussen aan Mobiele Moestuin

Meer dan vijftig vrijwilligers gingen tijdens de Haarlemse City Challenge aan de slag in de Ripperda om een ‘Eetbare Tuin’ te creëeren. Ze gaven vorm aan het Mobiele Moestuin-project van Lonneke Rhodens en Marianne Nieuwenhuijse.


  • Door

    Team Nudge

    23 april 2013

Jacqueline was erbij en doet verslag: "Op de vroege ochtend van 12 april 2013 stond er een grote tractor klaar om het braakliggende terrein achter De Ripperda kazerne in Haarlem om te ploegen. Onder de bezielende leiding van Franke van der Laan van de Stichting Meergroen werd het terrein met een tractor omgeploegd en klaar gemaakt voor de enthousiast groep vrijwilligers. De vrijwilligers konden daarna het terrein steen- en grasvrij maken. Vervolgens kon de grond worden vermengd met compost. Ondertussen waren Lonneke en Marianne druk met het verzorgen van de vrijwilligers door het maken van heerlijke Slow Food broodjes en het uitdelen van warme koffie en thee.

’s Middags kon al worden begonnen met het poten van de aardappels en de uien. Er werd die dag een goede bodem gelegd, om samen met de omwonende een mooie moestuin aan te leggen en waar de hele buurt aan mee kan doen en zo ervaring kan delen over het verbouwen van groente en fruit. We zijn erg benieuwd naar oogst!

Na een jaar zal de opgedane kennis en ervaring worden gedeeld om een nieuw braakliggend terrein te bewerken tot een bloeiende moestuin in Haarlem!"

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Supernudger 3 april 2014

[…] kennen Lonnekes concept van de Mobiele Moestuin. Dit is een leuke variant: mobiel tuinieren in een […]