Incredible Edible: radijsjes op de rotonde

Wat een ongelofelijk inspirerend verhaal: de local food revolution in het Engelse stadje Todmorden! Tuintjes, kweekbedden en zelfs rotondes en parkeerplaatsen staan boordevol verse groenten en kruiden die iedereen gratis mag oogsten.


  • Door

    Hansje Huson

    27 januari 2012

Het is allemaal onderdeel van het programma Incredible Edible, dat een paar jaar geleden werd gestart door Mary Clear, grootmoeder, en Pam Warhurst, oud-eigenaresse van een lokaal restaurant. Zij wilden van Todmorden de eerste Britse stad maken die volledig zelfvoorzienend is in voedsel. Tot nu toe is hun onderneming succesvol gebleken.

Op dit moment zijn in de stad 70 grote kweekbedden gerealiseerd - onder meer bij overheidsgebouwen, scholen en supermarkten. Niet alleen deden de lokale bewoners al snel mee aan het programma, ze respecteren ook het systeem en maken er geen misbruik van.

Integendeel: door het programma zijn relaties in de gemeenschap verbeterd en daalt de criminaliteit elk jaar verder. Het programma is zelfs zo succesvol dat vele andere gemeenschappen in zowel Groot-Brittannië als daarbuiten geïnteresseerd zijn in hun eigen openbare tuinbouw.

Meer informatie vind je op:

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0